Medicina d’Ayurveda: Vata, Pitta, Kapha

La Medicina “ayurvédica “es basa en el coneixement del tipus corporal o “Dosha” de cada persona per personalitzar la seva alimentació o tractament.Les tres energies del cos (vata, pitta i kapha) es desequilibren amb una dieta inadequada, un mal ambient, l ‘estrès, els traumes, les lesions, causant una mala salut.

El tipus constitucional ment-cos d’una persona pot ser un dels següents:PINDASVata  correspon a l ‘aire, i s’associa a persones de constitució prima, caràcter despert i inquiet i somni lleuger. Un visionari nat, viu la vida a pas accelerat, amb ràpids canvis d’humor. En els seus millors moments són enginyosos i ocurrents, i poden aconseguir el que es proposin.

 Pitta  es correspon al foc i a l ‘aigua, i individus de complexió mitjana, temperament enèrgic, ment afilada, humor variable i apassionat i somni tranquil. Dinàmics i apassionats, sempre deixen petjada. A més, gaudeix portant el comandament.
Kapha
‘  sasocien  a la terra i a les persones de constitució forta, bon apetit, somni profund i caràcter estable i afectuós. És el més lleial i estable dels tres doshas, la qual cosa li converteix en el company perfecte, que mai perd la calma: el perill és que pot degenerar en mandra i passivitat.
Els éssers humans tenen característiques dels tres “doshas”. S’ha de buscar un equilibri, ja que cada ” dosha” té els seus punts febles i fortaleses.

Anuncios